Extra voordelen

Nog niet overtuigd?

Extra voordelen afwerking Silicone Roofing TG

Naast de de voordelen zoals vermeld op de Milieu pagina heeft Silicone Roofing TG dakbedekking ook nog een aantal extra voordelen die hieronder worden toegelicht.

Dakwerken

Rendementsvergroting
gebruik airconditioning:

De meest logische plek voor het plaatsen van een airco-unit is het platte dak. Er is voldoende ruimte en wind voor de koeling en men heeft geen last van eventueel geluid. In veel gevallen is er één minder positieve factor, de zwarte bekleding van het dak. Een airconditioning werkt optimaal wanneer deze koele lucht in kan “ademen” en de warme lucht kan uitblazen. Wanneer het omringende dak een zeer hoge temperatuur heeft, zal het rendement van de airconditioning aanzienlijk naar beneden gaan. Met warme dagen zelfs dusdanig dat de binnentemperatuur niet meer op een juiste wijze gereguleerd kan worden. Het aanbrengen van een witte dak coating zal de koellast van een gebouw aanzienlijk verminderen.
Enerzijds wordt het dakvlak veel minder warm, waardoor de binnentemperatuur minder snel oploopt. Anderzijds zal het rendement van de airconditioning sterk worden vergroot, waardoor er een stabiele omgevingstemperatuur zal worden gecreëerd. Dit rendement kan oplopen tot 10% en 30%.

Verantwoorde afwerking van aanwezige dakbedekking:

Het is niet nodig om de dakbedekking te verwijderen, zoals bij plekken die door lekkage zijn aangetast. Hierdoor is de impact op het milieu vele malen lager. In combinatie met het perfect over kunnen schilderen met de Silicone Roofing TG is het een duurzame oplossing, waarmee de ondergrond voor jaren beschermd is tegen lekkages.

Dakwerken